• darkblurbg

Rijbewijs ingevorderd?

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd heeft dat vaak ingrijpende gevolgen. Misschien bent u voor uw werk wel afhankelijk van uw rijbewijs. Zelfs als dat niet zo is kunnen de gevolgen groot zijn. Voor het doen van boodschappen of het maken van uitstapjes gebruikt u waarschijnlijk ook regelmatig de auto. Vaak is een korte periode zonder rijbewijs nog wel te overbruggen door hulp van anderen, maar als het langer duurt stapelen de problemen zich op. 

Uw rijbewijs kan om verschillende redenen worden ingevorderd door de politie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren indien u de maximumsnelheid fors heeft overschreden. Ook na het rijden onder invloed van alcohol kunt u het rijbewijs kwijt raken. Wanneer uw rijbewijs wordt ingevorderd door de politie, moet de officier van justitie binnen 10 dagen beslissen of het rijbewijs ingevorderd blijft. Laat hij na tijdig een beslissing te nemen, dan moet het rijbewijs worden teruggegeven.

Klaagschrift indienen

Indien de officier van justitie tijdig heeft besloten u het rijbewijs niet terug te geven, is het mogelijk tegen deze beslissing een klaagschrift in te dienen bij de rechtbank. Meestal is het verstandig hierbij gebruik te maken van professionele rechtshulp door een gespecialiseerde advocaat.